Årødalen

Gravplass

Historikk

I 1942 ble to sovjetiske fanger på flukt skutt og gravlagt i Årødalen.

Minnesmerke

I 1945 reiste de dødes frigitte medfanger et minnesmerke i Årødalen, men visstnok noe lenger nede i dalen enn der drapene skjedde.

Minnesmerket ble ødelagt i 1967 da det ble tatt ut et grustak ble i 1967 på stedet. Nils Parelius, formann i Molde kommunale kulturvern, skriver videre:

På foranledning av Molde Kulturvern sørget den entreprenør som hadde tatt det ned, for å gjenreise det. Dette ble gjort et stykke høyere oppe i dalen, på et sted som er lett synlig fra veien. Entreprenøren sørget samtidig for at monumentet ble fornyet og at det ble støpt en metallstjerne i erstatning for den bortsmuldrete betongstjerne. etter de opplysninger som foreligger, er det også grunn til å tro at monumentet nå står nærmere det sted hvor drapene skjedde og hvor likene ble gravet ned.

Stedet ligger ved gangveg Gamle Årødalsvegen. Ved å følge gangvegen ca. 300 m fra parkeringsplass nordover fra Akerhallen (Årølivegen 1A, 6421 Molde) kommer man til en vegbom. Minnesmerket ligger på oversida (østsida) av vegen, ca. 70 meter etter bommen. 

Lokasjon
Bolsøy (Molde), Møre og Romsdal, Norge
Болсей (Молде), Мёре-ог-Ромсдал, Норвегия
Kategori
Sortering